Любимые герои комикса Астерикс и Обеликс снова здесь и снова преподносят нам невероятные приключения. Наивность Обеликса зачастую приносит Астериксу большие неприятности, но два друга справятся со всеми бедами и ничто не сможет их разлучить – ни хитрые римляне, ни даже красавица Фалбала, в которую Обеликс безумно влюбился…

Фильм рекомендуется для семейного просмотра, но в данном случае -врядли, если только вы не изучаете болгарский язык всеми домочадцами одновременно.

Смотрим… 

Любимите ви герои от комиксите Астерикс и Обеликс, отново са тук, за да ни поднесат поредната порция невероятни приключения.
Непокорните гали отказват да плащат данъци и си навличат гнева на римския император Юлий Цезар (Готфрид Джон). Но нищо не може да ги уплаши, щом имат от своята прочута магическа отвара, даряваща ги със свръхчовешка сила. Тя ще им помогне да се справят с безчетните римски легиони и със злия Подлеций (Роберто Бенини), наумил си с хитрост да завладее трона на Рим.

Наивността на Обеликс (Жерар Депардийо) докарва големи неприятности на Астерикс (Кристиан Клавие) и го изправя пред ред изпитания. Ала двамата верни другари се справят с всичко и нищо не може да ги раздели – нито лукавите римляни, нито дори красивата Фалбала (Летисия Каста), в която Обеликс безумно се влюбва.
Не пропускайте тази великолепна приключенска комедия, подходяща за цялото семейство.